close up on people walking in the street Rejoignez-nous sur Facebook

Service du sang

Une femme médecin remplit des poches de sang

Onze missie

Onze missie

« Service du Sang » is een entiteit van het Belgische Rode Kruis  en is geagregeerd  door de minister van volksgezondheid als  « Etablissement de transfusion Sanguine ». Als zodanig staan wij in voor de productie van bloedproducten welke onmisbaar zijn in de verzorging van een groot aantal zieken.

“Service du Sang” is leider in de spitstechnologie voor toestellen voor boedafname, scheiding en analyse. Voor al onze activiteiten werden wij ISO 9001 gecertifieerd en ISO 15189 geaccrediteerd.

Bovendien voert het federaal agentschap voor  geneesmiddelen  en gezondheidsproducten elk jaar  vele controle audits uit.

Deze controles staan garant voor de hoogste kwaliteit, wat de kern is van ons bedrijf en management.

Samen met « kwaliteit »,moeten we ook onze kwantitatieve bijdrage leveren : België moet «zelfvoorzienend » zijn in bloedproducten. We moeten ervoor zogen date r  voldoende bloeddonoren zijn om te kunnen voldoen aan de behoefte  van ziekenhuizen.

De werving en getrouwheid van donoren is dus uiterst belangrijk en we moeten onze acties naar de bevolking toe verderzetten  en blijven  ontwikkelen.